Çerez Örnek

Et Teknolojisi Çalışma Grubu

Genel Tanıtım

Et Teknolojisi, kasın ete dönüşümü süresince oluşan değişimleri ve bu değişimlerin etin özellikleri üzerine etkisini, farklı işleme tekniklerinin, depolama koşullarının ve katkıların et kalitesinde oluşturduğu değişimleri inceler. Bunun yanında, daha sağlıklı et ürünleri formülasyonları oluşturma, fonksiyonel özellikleri geliştirici katkı maddelerinin denenmesi, karkasın değersiz etlerinden yeni ürünler geliştirme, et ürünlerinin depolama süresini uzatmaya yönelik araştırmalar da çalışma konuları içindedir. Et Teknolojisi Bilim Dalı, su ürünleri ve kanatlı eti işleme teknolojilerini de kapsamaktadır. Öğrenci uygulamalarında ve proje çalışmalarında, et ürünleri üretimlerinin gerçekleştirilebildiği Gıda Mühendisliği Bölümü Et Pilot Tesisi kullanılmaktadır.

Öğretim Üyeleri

Prof. Dr. Meltem SERDAROĞLU

Doç.Dr. Gülen YILDIZ TURP

Doç. Dr. Burcu ÖZTÜRK KERİMOĞLU

Faydalı Linkler

http://www.meatscience.org American Meat Science Association (AMSA) 

http://www.asas.org American Society of Animal Science 

http://www.wpsa-uk.com The World - Poultry Science Association

 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ