Çerez Örnek

Gıda Kimyası Çalışma Grubu

Genel Tanıtım

Gıda kimyası, gıdanın kompozisyonu ve gıdanın işlenmesi ve depolanması sırasında yapısında meydana gelen değişimlerle ilgilenen bilim dalıdır. Gıda kimyası, hem gıdanın içindeki kimyasal yapıları hem de gıdalara bulaşan kimyasalları inceleyen bilim dalıdır. Gıda kimyası, gıdada bulunan besin öğelerinin özelliklerini ve kimyasal yapılarını da incelemektedir. Gıda kimyası dersi enzimleri, gıdadaki besin öğeleri olan su, karbonhidrat, lipid, protein, vitamin ve mineralleri ve bunların arasındaki reaksiyonları kapsamaktadır.

Gıda Kimyasının çalışma alanları içinde yer alan tüm araştırmalar gıdalarda ya da model sistemlerde yapılan gıda formülasyonları ile gıdaların işlenmesi ve depolanması sırasındaki kimyasal tepkimelere yönelik analitik bir yaklaşım getirmeyi amaçlayan çabalardır.

Öğretim Üyeleri

Prof. Dr. Semih Ötleş

Prof.Dr. Özgül Özdestan Ocak

Doç.Dr. Emine Nakilcioğlu

Araştırma Görevlileri

Ar.Gör.Dr.Canan Kartal

Faydalı Linkler

http://www.sciencedirect.com

http://kutuphane.ege.edu.tr

http://www.kimyaevi.org

 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ